Valitse sivu

Tein pari mainosvideota Merivaara Oy:lle, Suomen johtavalle leikkaussalipöytien valmistajalle. Tuotteet maksavat urheiluauton verran ja teimme videotuotantoa hyvin korkealla laadulla.

Kanssani pakersi mainio ja kansainvälisesti palkittu palvelumuotoilutoimisto SEOS Design

Tässä kerron käyttökokemuksista koskien WUBEN TO50R 2800
Lumens High CRI Flashlight – fikkareita.

 

Ostin hc-lights.fi verkkokaupasta ammattikäyttöön tarkoitetut fikkarit. Kaikki lähti liikkeelle siitä kun kirjoitin heille kysymyksen; mikä fikkari sopisi parhaiten studiovalaisuun. Lopulta ostin kaksi kappaletta näitä kevyitä fikkareita ja molempiin 3 kpl akkuja. Käytin ketterää ja kevyttä lisävaloa studiossa, jonka rakensin asiakkaani Merivaaran tiloihin.

 

 

Käytimme ammattitason laitteita, kamera on Catchline Oy:n oma Red One MX ja vuokrasimme dolly kiskot. Meillä oli softbox valoja roikkumassa kuvattavan tuotteen yllä. Lisäksi tein ison vahvan takavalon järeällä led spotilla ja ”maalasin” edestä myös valoviiruja led spotin ladonovilla, joita maskasin vielä tarkemmin ”Black Wrap” metallifoliolla, joka on tarkoitettu tähän käyttöön.

Fikkarit isuivat tähän ympäristöön täydellisesti. Pidin niitä kevyillä ständeillä ja molemmissa oli mikkitelineen tyylinen kevyt kahva, johon fikkari upposi. Käytin myös ”Black Wrap” metallifoliota jotta sain tehtyä tarkkoja pieniä muotoja kuvauskohteen pinnalle.

Fikkarit toimivat aivan loistavasti. Kaksi akkua olisi riittänyt meille per lamppu, mutta kun ostin kolme niin olisi voinut kuvata vaikka 10 tunnin päivän.
Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa näistä. Ainoa pieni hidaste oli, että en tajunnut fikkareiden sisällä, patteria suojaamassa olleita pieniä muovisia läpsyköitä heti alkuun, joten en saanut virtaa enkä valoa ennenkuin ymmärsin poistaa ne. Toinen tenkkapoo tuli kun toinen fikkari oli mennyt ”lukkoon” varmaan lapseni leikittyä sillä. Kun hc-lights.fi ohjasi minua, painoin virtakytkintä yli 8 sek ja valo heräsi henkiin.

Valon neljä eri voimakkuutta on todella hyvä juttu ja vahvin on erittäin kirkas, ollakseen noin pieni ja kevyt fikkari. Hämmästyttävän hieno vehje!

Värilämpötila on about oikea ulkovalolämpötila, eli lähellä 5600 Kelviniä kuten kaikki muutkin valot joita käytin. 5000K / 5600K eroa ei juurikaan huomaa paljaalla silmällä, vaikka olisi toinen siinä vieressä. Olen tämän jälkeen valaissut näillä fikkareilla myös haastatteluita, kuten tässä Fortumissa, Keilaniemen pääkonttorilla tehtyjä haastatteluja, joissa on mixattu päivänvaloa, softboxia ja tätä fikkaria antamaan hiusvaloa. Eli se pro ominasuus tässä on tietenkin tuo värintoisto. Huippuluokan värintoisto (90+CRI) auttaa yksinkertaisesti taltioimaan värit oikeanlaisina. Saumattomalla kirkkauden säädöllä en olisi tehnyt mitään, nuo 4 eri vahvuutta riittävät todella hyvin.

 

Tässä vielä linkki lampun sivulle:

https://hc-lights.fi/store/#!/Wuben-TO50R-4xLH351D-5000K-90-CRI/p/145905073/category=11900088

 

 

 

Pekka Varis
Catchline Oy