Valitse sivu

Tällä sivulla kerron videon esituotannosta ja jaan visioitani siitä mitä tuleman pitää.

Aikataulu

10.30                  30 min basso, haitari, huilu mikitys

11.00                  15 min kuoron mikitys, kuoron äänen avaus

11.15                  15 min kuoron äänitys

11.30                  15 min videon kuvaus

12.15                  15 min tauko

12.30                  15 min sadun lukeminen

12.45                  15 min aulassa ihmiset saapuvat tansseihin

13.00                  30 min narikka

13:30 15 min hedelmäpelin pelaajanainen

13:45 15 min tauko ja kahvilan valaisu

14:00 20 min kahvila

14:20 10 min salin valaisu

14:30 15 min tanssit salissa

14:45                15 min tanssikansa ja siivooja

15.00                15 min tanssikansa ja siivooja sekä Heini –tanssija

15:15                30 min anssikansa ja siivooja sekä Heini –tanssija ja mies

15:45                 15 min kaikkien kamojen roudaus pois juhlasalista

16:00 pannuhuone               

 

 

Aluksi äänitämme biisin yhdellä otolla, kaikki instrumentit ja laulut samaan aikaan.
Sitten kuvaamme juhlasalissa makeasti ja elokuvallisesti valaistuna kuoron laulavan biisin neljä kertaa, niin että ääni tulee pa kamoista playback:inä. Kuoro pukeutuu punamustaan esiintymisasuun. Sitten kuvaamme kuorolaisia arkisemmissa työväenvaatteissa juhlasalissa tanssimassa paritanssia ja lattian luuttuamista. Työtä ja taidetta.

Sitten siirrymme eteenpäin kuvaamaan erilaisia pienempiä joukkoja pitkin poikin Puistokulmaa. Tässä alla on kuvat paikoista jota kuvaamme, minulla on selkeät ideat siitä mitä missäkin toteutetaan.

Nyt toivon että kuorolaiset kimpassa hoitaisivat:

  • ainakin 3 kokin asua, tai sellaista asua joissa on luonteva näytellä ( tehdä ruokaa ) tuossa upeassa keittiössä
  • 2 naikanhoitajaa, pelastusarmeija look
  • 1 siivoajan asu
  • ketkä saavat helposti paikalle lapsenlapsia joita voi hoitaa ja samalla esiintyä – lukea kirjaa, leikkiä lasten kanssa ?
  • pannuhuoneeseen tarvitaan sitten haalareita / konetyöläisen työvaatteita 3 kpl
  • loput voivat kaikki lisätä kuoron vaatteiden päälle jotain vanhaa 50 ja 60 luvun henkistä vanhaa ”kaurismäki” tyylistä työväenvaatetta.

Tässä on tarkka lista puvuista ja näyttelijöistä.

Nyt voitte yhdessä jakaa näyttelijät eri kohtauksiin. Kuvauspäivä on 24.10 koko päivä. Kuorolaiset voivat saapua 12.00, aluksi äänitetään itse biisi ja sitten kuvataan sen laulamista. Sitten kuvataan 14.00 salin iso tanssikohtaus jossa on mukana tanssija Heini. Sen jälkeen kuvataan taidekuvat, jotka kaikki on myös kirjoitettu mukaan tälle sivulle.

 

Pekka Varis
Catchline OY

 

Narikka
2 narikan työntekijää ja heillä samanlaiset hieman uniformun kaltaiset vaateet, pelastusarmeija look. He palvelevat sekalaisesti ja 60 luvun terveen työlaisväestön tyyliin pukeutuneita tanssiaisiin saapuneita ihmisiä. Lisäksi 10 ihmistä asiakkaina.

Sali
Salissa on tanssiaiset, jossa ovat kaikki tannssimassa, yllä kuvatun kaltaisesti pukeutuneina. Yksi siivoaja luuttuaa lattiaa pesukärryn kanssa tanssivien ihmisten keskellä. Hän on kohtauksessa keskiössä, hän ikäänkuin tahtomattaan on osa tanssia. Myöhemmin mukaan kuvaan ilmestyy oikea tanssijatyttö, joka tanssii siivoajan ympärillä, mimikoiden työtä ja luoden kontrastia staattisesti keinuviin pareihin ympärillään. Tähän tarvitaan kaikki kuorolaiset mukaan tanssimaan paritanssia.

Tanssin käsikirjoitus:

Aluksi kuvataan salissa tanssivaa isoa joukkoa, ihmiset tanssivat kuihtuneet kädet kappaleen tahtiin ( miten tätä tanssitaan paritanssissa? Millä askelluksella?) ja keskelle ilmetyy siivoaja, luuttunsa ja pyörilä kulkevan matalan telineen kanssa. Hän ikäänkuin tahtomattaan tanssii luututessaan lattiaa. Sitten mukaan ilmestyy tanssija Heini – hän imitoi ja inspiroituu siivoojasta. Ei varsinaisesti ota kontaktia ( ehkä siivooja ei ”näe” edes häntä vaan tanssija on satuolento) vaan pyörii siivoojan ympärillä ja heiluttaa omaa kuvitteellista luuttua. Tanssi on tavallaan ylistys työlle, hän matkii ja ihailee työtä. Sitten tanssija Heini ottaa mukaan parikseen yhden miehen, vanhan ja kuvauksellisen hahmon. Hän vain kääntää miehen olasta kiinni ottaen mukaan omaan tanssiinsa. He tanssivat hetken yhdessä, sitten Heinin huomio siirtyy miehen käsivarsiin, ja lopulta käsiin. Hän hyväilee niitä, ne ovat tietenkin ”kuihtuneet” ja jälleen ruumiinkielellä Heini ihailee työn kuluttamia käsiä. Käsi on nyrkissä, rystyset ylöspäin. Heini kääntää käden ja avaa sen hellästi. Siellä on on vanha kello. Seuraa lähikuva miehen kasvoista, hän katsoo suoraan silmiin katsojaa – ei vihaisesti mutta vakavana. Heini sulkee käsillään miehen kouran nopeasti, kuin suojellen kelloa. Sitten leikataan kuvaan isovanhemmista jotka sulkevat samantyyppisellä liikkeellä loppuunlukemansa satukirjan kannet.

Lipputiski
yksi lipunmyyjä kojussaan lippuja myymässä. Ystävällinen.
10 eteisessä jonottavaa ja etualalla tepastelevaa tanssikansaa. Tässä on myös lavasteena kivimies valokuva, joka pyydettiin mukaan videoon.
Taustalla 2 kokkia keittössä.

Penkillä lastenlasten kanssa satuja lukevia isovanhempia. 2 isovanhempaa ja 1 tai 2 lastenlasta.
Taustalla narikan työntekijät 2 kpl.

Keittiön tiski. 2 kokkia jotka annostelevat safkaa ja myyvät sitä tiskillä. Useita asiakkaita ostaa ruokaa. Kokeille valkoiset työasut ja niiden päällä ehkä essu. Kokinhatut. Mitä ruokaa myydään laitetaan?

Ruokalan pöydillä ihmiset juovat kahvia ja osa laulaa ”kuihtuneet kädet” biisiä mukana.

Pannuhuone. 5 työhaalareihin pukeutunutta huoltomiestä pakertaa puupöydän äärellä sekä säätää putkiston kiristimiä.

Yksi ihminen pelaa rahapeliä samalla kun tansseihin saapuvia ihmisiä saapuu aulaan.