Valitse sivu

Hahmo-animaatio

-kilpailijat

Videoiden lisäksi kerrotaan asiaa usein hahmo-animaation keinoilla. Nämä eivät ole varsinaisia kilpailijoita, vaan toteutuksia josta voimme ottaa mahdollisimman paljon oppia esittelyvideoiden rakenteen kaupallisista ”standardeista”. 

Powtoon

Vyond

Powtoon

Powtoon on rakentanut hahmoanimaatioiden ja tuetun kerron pohjalle erittäin hyvin menestyvän palvelunsa. Näiden rakenteista ja aiheista pitää ottaa oppia ja soveltaa näitä rakenteita kameralla kuvattuun videoviestintään sopivaksi.

Markkinoiden johtavaa explainer videoiden työkalua on syytä seurata ja ottaa oppia.

Me kilpailemme nimenomaan omia videoita käyttävien yritysvideoita tarvitsevien asiakkaiden huomiosta – Powtoon videot ovat helppo tapa saada jokin näyttämään kutsuvalta ja houkuttelevalta, mutta samalla persoonattomalta koska mitään uniikkia ei ole, vain valmiita animaatiohahmoja.

2018 uutena ominaisuutena on muutama hassu video-pohjainen template, mutta nämä ovat hyvin yksinkertaisia, yhden kuvan 15 sek clippejä ja niitä on erittäin vähän. Jälleen kerran siis tarkoitettu hektiseen ja suppeasanaiseen some-käyttöön.

Mitään pidempää VIDEOKUVALLE tehtyä templatea ei ole tarjolla, eikä ohjattua kerrontaa. 

Inspiraatiota

Powtoonin arkkitehtuuri ja sisältö, erityisesti templatien rungot ja aiheet ovat arvokasta inspiraationlähdettä.
Seuraavaksi on urakkana listata kaikki templatet joiden aiheet ja kerrontakulma on oman videomateriaalin kanssa luontevaa, ja ammennettava näistä sisältöä omalle
Template generation systeemille.

Vyond

Hahmoanimaatioiden toinen suuri nimi on Vyond – entiseltä nimeltään GoAnimate. 

Animaatiot on jaettu kolmeen luokkaan:

  • Business Friendly
  • Whiteboard Animation
  • Video Infographics

Business friendly on siis värikkäitä hahmoja, joita voi itse yksi kerrallaan ohjata. Taustat voi vaihtaa ja hahmojen syliin voi lykätä esineitä. Tämä on erittäin hidasta ja yksityiskohtaista työtä vaativaa. Ei mitenkään voi sopia kiireiselle myyjälle joka tekee videota huomisen presentaatioon.

Silti näistäkin rakenteista ja erityisesti aiheista pitää ottaa inspiraatiota ja kääntää tätä samaa kerrontapohjaa videolle!

Yhteenveto

Hahmo-animaatio ja infografiikka on pitkäjänteistä käsityötä, ja vaikka näillä kilpailijoilla on tarjota massiiviset kirjastot hahmoja, taustoja, ikoneita sekä templateja – ei hahmoanimaatiossa ole korvaamatonta aidon videon todistusvoimaa. Ne sopivat yrityksille joilla on vasta visio jostain, mutta ei mitään konkreettista jota videoida.

Me voimme kääntää eduksemme tämän tilanteen ja Cinelaten omat templatet voidaan rakentaa ottaen oppia näiden markkinajohtajien valmiista palikoista. Esim: ”Call to action” tai ”Ending” ovat pääluokkia, joiden alta löytyy useita erilaisia 1-3 kuvan valmiita, tekstitettyjä videoclippejä.

Yksikään VIDEOKUVAAN perustuva on-line editori kilpailija ei ole uskaltanut luoda tällaista vastaavaa tuetun kerronnan template-kirjastoa. Meillä on siihen selkeä visio ja ammattitaito.