Valitse sivu

AI ja Mobiilieditori

-kilpailijat

Artifical Intelligence on saapunut myös on-line video editorien joukkoon. Tässä käymme läpi pahimmat kilpailijat.

Magisto

Magisto for Business

Rawshots

Magisto –

kaoottista mutta kaunista

Nämä väittävät koodanneensa Artifical Intelligent moottorin, joka maagisesti editoi videon valmiiksi. Palvelu on selkeästi nuorille suunnattu, värikäs ja hipster. Juuri mitään ei voi videoissa itse hallita, ne vain syntyvät automatiikalla. 
Ne on myös sellaisenaan hyväksyttävä. 

Päätin käyttää myös maksullista versiota, josko sillä saisi parempaa jälkeä.
Magiston hinnat ovat romahtaneet 50% halvemmiksi viimeisen vuoden aikana.

Magisto for Business

Keräsin muutaman videoclipin kuvaamastani Reslink FeldSchlössen materiaalista, ja koetin tehdä ammattimaista videota.

Koostin myös mukaan logon ja kirjoitettuja sloganeita. Ensin valitaan ”Editing Style” joka on käytännössä fontit, värit ja siirtymä-efektit. Ei siis mikään sisältö-template. 

Suuria vaikeuksia

Nyt pystyin lisäämään tekstejä; mutta vain 40 kirjainta pitkiä.
Minulla oli vaikeuksia saada viestiäni läpi!
Kahden päällekkäisen logon kollaasikuvaa ei voinut käsitellä mitenkään, se oli pakko poistaa. Sen poistaminen onnistui vai puolittain.. hmm.
En saanut kirjoitettua slogania: ”Flexible Helpdesk integration is the key” koska siinä on yksi kirjain liikaa! Halutessani tehdä variaatio videosta – en voinut kopioida olemassa olevaa projektia, vaan piti luoda kokonaan uusi tyhjästä. 

En voinut käyttää edes uudelleen videoita joita olin jo ladannut! Ne piti ladata uudelleen.

Pienikin muutos sai koko ”pakan” heilumaan ja kokonaisuuden muuttumaan. Magiston videot ovat ihan kivoja, mutta liian kontrolloimattoman oloisia. Tämä palvelu sopii huonosti kuvatulle kännykkämateriaalille, joka on alunperinkin sekavaa.

Käsikirjoitusta vailla olevasta materiaalista Magisto osaa todella taikoa näyttäviä ja ajan hengen mukaisia ”on the go” -videota, mutta jos haluaa hallitumpaa kerrontaa, rakenteita, juonta tai jonkin asteista kontrollia, ei tämä palvelu ole se oikea.

Ei todellisia templateja, vain stylejä joilla määritellään värimaailmaa ja fontteja.

Tekstin editointi on jähmeää, vain 40 kirjainta per kuva! Tekstiä ei myöskään pysty mitenkään liikuttamaan, joten asemointi jää pakostakin raakilemaiseksi.

Videot hyppivät sattumanvaraisesti pienestäkin muutoksesta, eli yksi muutos saattaa tuoda mukanaan 2 uutta ongelmaa. Tämä johtuu automatiikasta jolla on ylivalta.

Pitempiä tarinoita kerrottaessa on palvelu täysin käyttökelvoton.

Rawshots –

tekstistä video

Jo toinen palvelu, jossa AI otettu käyttöön! Tämä ihme leipoo tekstistäni valmiin videon. Tulos on naurettava ja sekava, mutta on kunnioitettavaa että joku yrittää opettaa AI:ta luomaan videokerrontaa.

Tällainen text-to-video metodi jättää käyttäjälle amatöörimäisen videon, jossa on korkeintaan pari käyttökelpoista ikonia ja kaikki muu pitää käsin koosta uudelleen. Turhauttavaa. 

Mobiili editorit

On myös editoreita, jotka on suunnattu suoraan mobiilikäyttöön. Nämä eivät myöskään tarjoa mitään työkaluja yritysvideon tai esittelyvideon valmistukseen. Luonnollisesti mobiili editoreilla tehdään videoita muutaman kuvan mittaisia kokonaisuuksia surraamisesta tai benjihypyistä.

Adobe Rush

Instagram filttereiden kaltaisia värikorjaus efektejä sekä tekstiä videon päällä.

VivaVideo

Somevideoita huutomerkkien ja puhekuplien kanssa.

Kinemaster

Mobiili editori joka on pitkälle hiottu.
Ei templateja

Google Auto Awesome

Google automatisoi kuvien ja videoclippien luomista.

Yhteenveto

AI on toki kiehtovaa, mutta tarjoaa käyttökelpoisen ratkaisun hyvin lyhyiden ja satunnaisuuden sallivien loma- ja elämysvideoiden luojille.

Mobiililaitteilla toimivat online video-editorit ovat niin suppeita toiminnoiltaan että niillä ei voida luoda esittelyvideoita yrityksille.

Näitä palveluita ja uusia kilpailijoita on syytä seurata, mutta ne eivät ole varsinaisesti kilpailijoita Cinelatelle.